Minipajer
Minipajer (ca 18 st)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i aluminiumformar och låt stå i kylen i 15-30 min.
Fyllning:
9 körsbärstomater
1 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven lagrad ost
Örter (jag tog torkad basilika)
Sätt ugnen pål 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva och örter i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
"Röra-ihop-kaka"
"Röra-ihop-kaka"
Du behöver:
150 gram smör/margarin
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Bär (jag tog trädgårdsmix som är på ca 125 gram som jag sockrade lite)
½ dl flagad mandel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och mjöla en form som är ca 25 cm i diam.
Smält smör/marg. i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
Rör ner ägg och socker.
Blanda i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Bre ut smeten jämnt i formen, strö över valfria bär och strö över ca 1/2 dl flagad mandel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna i formen.