Minipajer

I lördags hade jag födelsedagsfest och jag bjöd då på lite buffémat, bland annat minipajer. Dessa pajer gjorde jag för flera veckor sen och frös ner, men de var ändå jättegoda.

 

Minipajer (ca 18 st)

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 gr kylskåpskallt smör

2 msk kallt vatten

 

Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i aluminiumformar och låt stå i kylen i 15-30 min.

 

Fyllning:

9 körsbärstomater

1 dl mellangrädde

2 dl mjölk

1 krm salt

1 krm svartpeppar

4 dl riven lagrad ost

Örter (jag tog torkad basilika)

 

Sätt ugnen pål 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva och örter i formarna. Grädda mitt i ugnen  ca 20 min.


"Röra-ihop-kaka"

Det var alldeles för längesen jag la upp något recept här. Men jag har väl helt enkelt inte gjort så mycket spännande. Igår gjorde jag i alla fall en riktigt god kaka som var väldigt enkel att göra.

"Röra-ihop-kaka"

Du behöver:

150 gram smör/margarin

3 ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Bär (jag tog trädgårdsmix som är på ca 125 gram som jag sockrade lite)

½ dl flagad mandel

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och mjöla en form som är ca 25 cm i diam.

Smält smör/marg. i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.

Rör ner ägg och socker.

Blanda i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.

Bre ut smeten jämnt i formen, strö över valfria bär och strö över ca 1/2 dl flagad mandel.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna i formen.


RSS 2.0