Silviakaka

I helgen var jag hemma hos mina föräldrar och mamma bakade en av mina favoritkakor som hon brukar göra rätt ofta. Receptet är till en pajform men det går att dubbla satsen om man vill göra den i långpanna och skära den i rutor.

Silviakaka



Ingredienser:

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Glasyr:

100 gr margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kokos

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt sedan vattnet.
Grädda i ugnen ca 25 min i 175 grader.
Ingredienserna, utom kokos, sjudes på svag värme
Låt kakan svalna något.
Bred på glasyren och strö på kokos.

Njut!

Tonfisksgratäng

En kompis har tipsat om ett recept flera gånger, men jag har varit skeptisk till om det varit gott. Idag vågade jag dock testa och det var faktiskt helt okej.

Tonfiskgratäng

























Till två personer:


Ris
1/2 burk tonfisk (jag tog en hel)
1/2 purjolök
1 dl konserverade champinjoner (skippade jag)
1 msk margarin
1 dl gräddfiler
1 dl mjölk
1/2 dl chilisås
1/dl riven ost

Tillbehör: sallad

Gör så här:

Tillaga riset efter anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form.
Fräs purjolök och svamp i margarinet.
Blanda gräddfil, mjölk, chilisås
Fördela riset i formen.
Dela tonfisken i bitar och fördela den över riset.
Bred purjo- och lökfräset ovanför tonfisken.
Häll såsen över allt och strö över osten.
Gratinera i ugnen ca 20 min.

RSS 2.0