Minipajer
I lördags hade jag födelsedagsfest och jag bjöd då på lite buffémat, bland annat minipajer. Dessa pajer gjorde jag för flera veckor sen och frös ner, men de var ändå jättegoda.
Minipajer (ca 18 st)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i aluminiumformar och låt stå i kylen i 15-30 min.
Fyllning:
9 körsbärstomater
1 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven lagrad ost
Örter (jag tog torkad basilika)
Sätt ugnen pål 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva och örter i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kommentarer
Postat av: Cissy
Jättegoda minipajer :)
Trackback