Nyårsmeny

Firade nyår med mamma, pappa, storebror, hans sambo och deras lilla tjej. Självklart hade vi tre- rätters. Tyvärr är det inte så bra bilder, men det får ni stå ut med
 
Förrätt: Laxröra med dill och lime
 
 

Antal portioner: 4

Färdigt på: 20 min          

200 g Kallrökt lax i skivor
1 kruka dill
2 st ägg, hårdkokta
1 st rödlök
3-4 dl gräddfil
1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g)
2 st limefrukter
Citronpeppar, efter smak
Chiliflakes, efter smak
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

1. Hacka laxen i små bitar men spara 2 skivor.

2. Hacka eller klipp dillen men spara lite till garnering.

3. Hacka äggen, finhacka rödlöken och blanda i en bunke.

4. Tillsätt gräddfil och rom.

5. Pressa över saften från 1 limefrukt och smaka av med kryddorna.

6. Fyll blandningen i vackra glas.

7. Strimla de återstående laxskivorna och lägg ovanpå röran. .

8. Klipp över mer dill och sätt en klyfta limefrukt på kanten av glaset

 

Om vi skulle ändrat något på denna rätt så skulle vi haft i även räkor och haft någon form av bröd som tillbehör. Annars var det supergott.

 

Varmrätt: Fylld lövbiff med mozarella, basilika, soltorkade tomater
Har egentligen redan detta recept på bloggen, men lägger upp det här igen. Då serverade jag rotfrukter till och bearnaisesås.  När vi gjorde denna rätt på nyår stektes köttet lite för länge så det blev segt. Vi följde inte riktigt receptet utan tog lite på måfå.Vi åt resterna dagen efter och då lät vi det puttra i sky ett tag då blev det godare.

 
4 stora utplattade lövbiffar, á ca 125 g
1 krm salt
1 krm svartpeppar (jag tog vitpeppar)
2 msk smör

4 soltorkade och marinerade tomater
4 svarta urkärnade oliver (tog jag inte)
20 blad färsk basilika
1 påse mozarella (125 g)

Gör så här:

Salta och peppra båda sidorna på lövbiffen.
Skär tomaterna i strimlor och blanda med oliver och basilika.
Skär mozarellan och lägg allt på ena halvan och vik över den andra.
Stek på medelvärme så att osten smälter och köttet får färg.
 
Efterrätt: Exotisk fruktsallad
Vi funderade länge innan vi till slut bestämde oss för fruktsallad- gott, lätt och fräscht. Detta var den bästa rätten, fast det är ju inte särskilt svårt att misslyckas med!
 
 
Färsk ananas
Kiwi
Päron
Apelsin
Röda och gröna vindruvor
Passionsfrukt
 
Hade grädde som tillbehör och garnerade med en chokladfigur som vi gjorde själva

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0