Lätt limechokladkaka
Till efterrätt bjöd jag på en mumsig kladdkaka. Den är lite nyttigare eftersom det inte är något matfett i. Med limen känns den fräsch och god!
Lätt limechokladkaka
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella lätt
Rivet skal av en lime
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt därefter Kesella och finrivet limeskal.
Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.
Lätt limechokladkaka
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella lätt
Rivet skal av en lime
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt därefter Kesella och finrivet limeskal.
Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.
Kommentarer
Postat av: Cissy
Den är supergod! Fräsch och lite syrlig med limen :)
Trackback